Ознака: високи цени

Да се подготвиме да живееме во време на кризи и неизвесност,...

Свесни сме дека поминуваме низ тежок период на повеќе кризи во исто време, истакна министерот за финансии, Фатмир Бесими. - Ние во овој период веќе...

Бумерангот на нечиите „ценовни политики“

Борбата против високите цени повторно влегува во институционална фаза Дали комисијата за заштита на конкуренцијата ќе успее да открие евентуално постоење на т.н. „меѓукомпаниско договарање“...

Граѓаните на Кичево годинава јадат најскапо овошје и зеленчук

Надежите на граѓаните на Кичево и регионот дека со доаѓањето на летото ќе се намалуваат цените на овошјето и зеленчукот не се остварија. Токму...

Високи цени на кичевскиот зелен пазар

Очекувањата на граѓаните на Кичево дека за верските празници ќе имаат можност да се снабдат со овошје и зеленчук по пристојни цени не се...

Зошто трговците не отстапуваат од високите цени на храната

Најавите за одземање на владината помош за фирмите од прехранбениот сектор што не ги намалија цените на своите производи нема да ја променат одлуката...

Тегла домашен ајвар излегува 268 денари, плус труд и два потрошени...

Да се приготвува или да се купи? Подготовка на традиционалната домашна зимница е во полн ек, но растот на цените на сето она што се...

Конфедерацијата на синдикалните организации бара итна седница на Социјално-економскиот совет

Конфедерацијата на синдикалните организации на Македонија (КСОМ) бара од Владата итно да се одржи седница на Социјално-економскиот совет. Според КСОМ, причина за ваквото барање е...