Ознака: Тренчевска

Ковачевски и Тренчевска на средба со пензионерите: Мерките не се доволни,...

Со новата методологија на пресметка пензиите веќе пораснаа за 5.000 денари. Односно сега се поголеми за 5.000 денари во однос на тоа што изнесуваа...

Ниту едно право на децата со попреченост или со Даунов синдром...

Ниту едно право на децата со попреченост не е скратено, без разлика дали се работи за синдром или дијагноза со попреченост, односно не се...

Тренчевска тврди дека не се укинуваат посебните средства за лицата со...

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска вели дека се невистина информациите дека се укинуваат посебните средства за лицата со Даунов синдром. Таа...

Со антикризните мерки повеќе приходи во тек на зимата за ранливите...

Со антикризните мерки што се подготвуваат се разговара да има повеќе приходи во текот на зимскиот период особено во семејствата со ранливи категории граѓани,...

Од септември ќе нема минимална пензија под 13.300 денари, истакна Тренчевска

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска очекува до крајот на годината да се изнајде решение за дефинирање на мининамланата пензија, преку дијалог...

Работна група ќе предложи решенија за утврдување минимална пензија и за...

Формирање работна група што ќе предложи решенија кои ќе бидат одржливи во однос на утврдување на износот на минимална пензија, но и за други...

Тренчевска: Секое нереално покачување на пензиите, ќе ја доведе во прашање...

Секое едно нереално покачување на пензиите ќе ја доведе во ситуација стабилноста на Фондот за пензиско осигурување. Не сакаме да бидеме популисти и да...

Според Тренчевска минимална пензија од 18.000 денари е неправедно, а линерано...

Делегација на пензионерите кои денеска протестираа во Скопје попладнево беше примена од министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска на која и ги...

Тренчевска: Владата ќе ја преиспита одлуката за спојување на двете концесии...

Владата ќе ја преиспита одлуката за спојување на двете концесии за рудникот иловица-Штука и ќе побара дополнитени информации од надлежното министерство, а ставот на...

Тренчевска: Не знам од каде зголемување за 14 отсто, се разговара...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, одговарајќи на новинарски прашања денеска рече дека во преговорите за зголемување на платите во јавниот сектор...