Ознака: трансатлантските

Трансатлантските несогласувања го прават светот побезбеден?!

Европа има своја историја на предрасуди и грешки што може да ги попречат добрите глобални иницијативи. Нејзиното спротивставување на политиките на САД, секако, може...

Политиката на Европа за Кина ќе ги обликува трансатлантските односи

Благодарение на своите инвестиции и пристапот до секое ниво на европските општества, Пекинг е подготвен значително да ја прошири својата улога во политиката на...