Ознака: супервештачење

Материјалните траги за траекторијата на движење на автобусот им биле приоритет...

Во Основниот кривичен суд Скопје, во врска со автобуската несреќа кај Ласкарци, во која загинаа 16 лица и околу 30 беа повредени, денеска беше...

АБС системот на автобусот не бил исправен, констатирано по супервештачењето за...

Во основниот кривичен суд Скопје во врска со автобуската несреќа кај селот Ласкарци денеска беше испитувано вештото лице Љупчо Постолов, дел од тимот што...

Дофрлања и приговори на рочиштето за супервештачењето за „Ласкарци“, вештаците 5...

На рочиштето за супервештачењето за случајот „Ласарци“ денеска во Кривичниот суд во Скопје, четворица вештаци околу пет часа одговараа на прашања од јавниот обвинител...

Супервештачењата за „Ласкарци“ на увид во Кривичен

Супервештачењата изготвени од два тима на машински и сообраќајни инженери ќе бидат на увид на денешното рочиште за случајот „Ласкарци“ во Основниот кривичен суд...

Увидот во супервештачењата за „Ласкарци“ ќе се одржи задутре

Во Основниот Кривичен суд Скопје денеска продолжи расправата за случајот „Ласкарци“. На денешното рочиште судот донесе решение, по дадена согласност на сите странки, поради...

Супервештачењето за „Тендери“ сè уште не е завршено, судењето презакажано за...

Главната расправа за предметот „Тендери“ насрочена за утре се презакажува за 16 февруари, бидејќи предметот со сите списи сè уште не се вратени од...

Судот му даде рок до 5 декември на Бирото за супервештачењето...

Претседателот на судечкиот совет кој го води предметот со К.бр. 1407/19, поврзан со автобуската несреќа која се случи кај селото Ласкарци и претседателот на...