Ознака: словенечки писател

Кога предлабоко гледам во бездната на животот и историјата, понекогаш лошо...

Драго Јанчар, словенечки писател Наградата „Прозарт“, која интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ по 11. пат му ја доделува на истакнат автор за авторски придонес кон...