Ознака: Шопов

Хроника на современата македонска културна историја под перото на Ацо Шопов

Промоција на „Автопортрет со седум прсти“ За првпат, осумдесет години по објавувањето на првата книга на македонски јазик во слободна Македонија, „Песни“ од Ацо Шопов...

Промоција на три книги и проекција на анимирани филмови за Шопов

Годината во чест на Ацо Шопов се одбележува со уште еден голем настан Македонија продолжува да го чествува делото на својот класик. Јубилејот 100 години...

Поезијата на Ацо Шопов во арапско руво

Кон поезијата на Ацо Шопов на арапски јазик, објавена под насловот „Избор од песните на големиот македонски поет Ацо Шопов“, во издание на „Куќата...