Ознака: роботско

Спарки е првото роботско куче со мускулно-скелетни екстремитети

Техно Кинескиот стартап „Хенгбот“ го претстави првото роботизирано куче во светот со мускулно-скелетни екстремитети. Иновативниот робот може да трча, скока и изведува трикови како вистинско...