Ознака: Пулевски

Неуспешното преслекување на Пулевски во Софија

Блаже Конески го има напишано можеби најкусиот а најдобриот омаж за една легендарна фигура на нашиот деветнаесетти век: Ѓорѓи Пулевски. И двајцата ѝ припаѓаат...