Ознака: престижна награда

Никола Маџиров на доделувањето на престижната награда „Грифин“ во „Корнер хол“...

На церемонијата, пред околу илјада посетители во „Корнер хол“ во Торонто, веста дека добитник на наградата е Роџер Ривс ја соопштивме заедно со членката...

Венко Андоновски во трка за престижната награда „Јаснаја Полјана“

Романот „Папокот на светлината“ на македонскиот писател Венко Андоновски се најде во тесниот избор за престижната светска книжевна Толстоева награда „Јаснаја Полјана“, заедно со...