Ознака: „Појас и пат“

Нов канал за поврзување на Тихи и Атлантски Океан

Проектот „Појас и пат“ ќе има можност да ги интегрира сите земји од Латинска Америка? Преку воспоставувањето на овој нов алтернативен канал на Панамскиот Канал...

Ефектите од трасирањето на Патот на свилата на Блискиот Исток

Една деценија од почетокот на иницијативата „Појас и пат“ на Кина Лансирана во 2013 година, иницијативата „Појас и пат“ (ПиП) - глобална стратегија за инфраструктура...