Ознака: „Пионери“

Галеријата „Пионери“ најавува нов циклус на настани

Меѓу новитетите од 2024 година, галеријата „Пионери“ го најавува почетокот на новиот циклус настани со наслов „А фенси ивнинг афеар“. Изложбата ќе опфати мали...

Самостојна изложба „Стогови на времето“ на Филип Велковски

Изложбата „Стогови на времето“ на македонскиот уметник Филип Велковски, кој престојува во Глазгов, ќе биде отворена вечерва, во 19 часот, во галеријата „Пионери“ и...