Ознака: осломеј-запад

Наскоро ново вештачко езеро Осломеј 2 ќе се формира на депресијата...

Вештачкото езеро што почна да се формира на просторот од поранешниот рудник за јаглен „Осломеј-запад“ наскоро ќе биде финализирано, по што на релативно мало...