Ознака: Нова Македонија

„Каде одиш Македонијо“ – подарок за читателите во викенд-изданието на „Нова...

Со викенд-изданието на „Нова Македонија“ читателите ќе ја добијат книгата „Каде одиш Македонијо“ на авторот Симон Кисковски. На триесеттина страници, авторот Кисковски, како врвен интелектуалец,...

Во Кавадарци отворена изложба на укоричени изданија на весникот „Нова Македонија“...

Несекојдневна изложба и ретка можност на едно место да се видат сите изданиа без ни еден пропуштен број на најстариот дневен весник во државата...

„Колибри“ на „Нова Македонија“ полни 65 години! Разговор со Марија Таушанска...

Марија Таушанска Анастасовска, новинар и уредник на единствениот додаток за деца во македонскиот дневен печат „Колибри“, кој излегува во „Нова Македонија“ 17 години секој вторник...

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ им додели благодарници на медиумите...

Одбележувањето на 70 - годишнината од основањето на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, денес, беше заокружено со доделување на благодарници на медиумите за...

Ги доделивме признанијата на авторите на најдобрите приказни за 2022 година

Конкурс за краток расказ на „Нова Македониjа“ Признанијата на авторите на најдобрите кратки раскази за 2022 година, според резултатите од годинашниот анонимен Конкурс за краток...

На врвот Кале одекна историјата на „Нова Македонија“

Силно светна уште еден роденденски 29 октомври. Традиционално ПСК „Х2О“, на чело со иницијаторката и планинарски водич Ирена Диков и екипа на „Нова Македонија“...

Што им значи „Нова Македонија“ на читателите

- Кредибилитет. - „Нова Македонија“ е љубов, Македонија. - Еден од столбовите на македонската државност! - Влијателен гласник преку кој народот може и треба да испраќа силни...

Роденденска тура и прослава на 2.112 метри надморска височина

„Нова Македонија“ секогаш се потсетува на корените на архетипот на македонското новинарство и никогаш не го заборава Горно Врановци. Денеска, по повод 78-от роденден, планинарското...

Рекоа за „Нова Македонија“…

„Нова Македонија“ е првиот македонски дневен весник. На 29 октомври 1944 година, во селото Горно Врановци, Велешко, во екот на Народноослободителната борба, речиси истовремено...