Ознака: наградите

Наградите „лауреус“ за Ѓоковиќ, Бонмати, Белингем, Бајлс…

Ова бе­ше 25-то прог­ла­су­ва­ње на нај­до­бри­те, на кое при­сус­тву­ваа не­кои од нај­до­бри­те спор­ти­сти на пла­не­та­та за­ед­но со ми­на­ти­те спорт­ски ги­ган­ти, како и вли­ја­тел­ни лич­но­сти...

Кандидати од пет спорта за наградите „лауреус“

ИЗБОР НА НАЈДОБРИТЕ ЗА 2023 ГОДИНА Во конкуренција за наградите на светската спортска академија „Лауреус“, за најдобри во минатата година, се спортисти и спортистки од...

Доделени наградите за најдобрите на првиот божиќен конкурс

Во Прилеп Црквата „Св. Петка“ од Прилеп ги додели наградите од првиот божиќен конкурс што го реализира. На Бадник беше величествено пред храмот. Со пригодна...

Дина Јашари, „Јон Ајди“ и „Перија“ номинирани за наградите ХЕМИ

Центарот на европската мрежа за размена на музички иновации ХЕМИ ги објави 27-те номинирани музичари за третото издание на „ХЕМИ музички награди“, меѓу кои...

Денеска ќе се доделат наградите „Златна топка“, „Копа“, „Јашин“, „Милер“, „Сократес“…

Од годинава, наградите се базираат на постигнувањата на фудбалерите во текот на една сезона, наместо како досега, во рамките на една календарска година. Првпат...

Одложени наградите „греми“ поради омикрон

Годинешното доделување на наградите „греми“ ќе биде одложено, но не е одреден нов датум за церемонијата кога публиката треба да им оддаде почит на...

„Маџирмаалски поетски бранувања“ ги додели наградите

Прогласени се најдобрите песни од годинешниот поетски конкурс „Маџирмаалски поетски бранувања“. Поетскиот конкурс по четврти пат се реализира во рамките на традиционалната културна манифестација...