Ознака: Мизар

Слободата и во 21 век е мртво слово на хартија

Групата „Мизар“ одржа концерти во Љубљана, Загреб и во Риека Од мини-турнејата, Горазд Чаповски го издвои концертот што се одржа во Загреб, во состав на...

„Мизар“ и нивната музика се македонската ДНК вградена во светската музичка...

Ми успеја на „Мизар“ да им направам споменик што ќе трае. Би сакал да имаме уште многу вакви причини за собирање, зашто македонската мзуика...

„’Мизар‘ – Откровенија 1981-2021“ – прва монографија за македонски рок-бенд

Промоцијата на монографијата „’Мизар‘ - Откровенија 1981-2021“ од едицијата „Македонски рок-архив“ ќе се одржи на 27 март (недела), во кафе-барот „Глуво куче“ во Скопје,...