Ознака: мерило

Само продуктивноста е мерило за плата

Дополнителен проблем кога станува збор за платите се секако и состојбите со нагорниот тренд на инфлацијата. Спиралата на поскапување може дополнително да ги влоши...

Граѓаните се најдобро мерило за балансот

Директната врска меѓу граѓаните и институциите на државата е токму квалитетот на услугите на различните институции кон граѓаните. Како функционира тоа кај нас, а...