Ознака: Крушевската

Битката на Којов Трн

Одбрана на Крушевската Република Којов Трн е приод лоциран западно над селото Острилци, кој доаѓа југозападно од градот Крушево. Преку неговиот теснец селата што гравитираат...

Одново сега знамето се вее, на Крушевската Република

Во манифестот на Штабот на НОВ и ПОМ од октомври 1943 година ова знаме се нарекува „Знамето на Крушевската Република“. Така, црвеното знаме, сега...