Ознака: Кочо Рацин

Кочо Рацин

Стихови за Црвениот Поет Инспириран од последните зборови на Рацин: „Кажете ѝ на мајка ми нека не жали оти сепак ние ќе победиме“! Уште како ученик кога ја отворав...

Лажна е дојавата за бомба во скопското ОУ ,,Кочо Рацин”

По однос денешната информација за поставена бомба во ООУ „Кочо Рацин“ на Водно, Општина Центар ја информира јавноста дека станува збор за лажна дојава. Оттаму...

„Поетска Рацинова вечер“ за прв пат во Центарот за култура во...

За прв пат годинава во Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево, а по повод 79 годишнината од Рациновата смрт, се одржа „Поетска Рацинова...

Одбележана 79-годишнината од смртта на Коста Солев Рацин на планината Лопушник

Денес на планината Лопушник во месноста Јама и на врвот Стог каде е подигнат споменик во чест на поетот, беше одбележана 79-годишнината од смртта...

„Марш за Рацин“ на планината Лопушник

И годинава на 79-годишнината од погибијата на Коста Солев Рацин, планинари од повеќе планинарски друштва во земјава спроведоа еднодневен марш од село Извор Кичевско...

Ултра-маратон во чест на Рацин од Велес до планината Лопушник

Атлетичари од Велес и Куманово, за 79-годишнината од погибијата на Коста Солев Рацин ќе организираат ултра- маратон од Велес до планината Лопушник во должина...