Ознака: Jована Mатевска Aтанасова

Свечено доделување на наградата „Пегаз“ на Јована Матевска Атанасова

Свеченото доделување на наградата „Пегаз“ за 2023 година и промоцијата на победничкиот роман – „Риба во(н) мрежа“ од авторката Јована Матевска Атанасова, ќе се...

„Риба во(н) мрежа“ од Jована Mатевска Aтанасова е добитник на „Пегаз“

Ракописот „Риба во(н) мрежа“ од авторката Јована Матевска Атанасова е победник на петтото издание на книжевната награда „Пегаз“ за најдобар необјавен роман во 2023...