Ознака: Институтот

Има ли можност за зголемување на пензиите и има ли веројатност...

Усогласувањата на пензиите со трошоците на животот, како и адхок зголемувањата на пензиите во претходните две децении, овозможија порастот на пензиите да го следи...

ЕУ и натаму ја води истата безвредна „стабилократска“ политика кон Западен...

Анализите на истражувачите и познавачите на состојбите во самата ЕУ, како и во Западен Балкан, покажуваат дека Унијата по рускиот оружен настап во Украина...

Младите македонски писателки носат нова книжевна пролет

Некои согледувања од трибината на Институтот за литература Центарот за култура и културолошки студии во Институтот за македонска литература организира трибина со наслов „Новиот прозен...