Ознака: ИНДИЦИИ И

Гоце Делчев е светост за Македонија и никој не смее да...

Македонскиот великан и револуционер Гоце Делчев го разбираше светот како поле за културен натпревар меѓу народите. За жал, одредени поединци и политичари од Бугарија...