Ознака: габични инфекции

Габите се поотпорни од бактериите, инфекциите тешко се лекуваат, а кандидата...

Зголемената отпорност на габичните инфекции на лекување, за која предупредува Светската здравствена организација (СЗО), претставува сѐ поголем ризик по здравјето, а меѓу причините за...