Ознака: финансиската

Што се случува во Грција откако и беше прекинат меѓународниот финансиски...

Помина нешто повеќе од една година откако Грција (на 20 август 2022 година) ја напушти европската програма за економско-финансиски надзор. Програмата за контрола и...

Туристичкиот бум на јадранскиот брег ја враќа финансиската кондиција

Сумирањето на резултатите од туристичката сезона во Хрватска откри неверојатен напредок и очигледно закрепнување од областа на оваа форма на националното стопанство. Иако извештајот...

Про и контра: Два различни пристапи за ублажување на ударот на...

Концепт 1: Селективни економски мерки, фокусирани за поранливите групи компании и граѓани Не стивнуваат реакциите по бранот поскапувања на основните прехранбени продукти, како и на...