Ознака: Фикрета Јашиќ

По моето небо

По моето небо денеска се разлева детството. Тоа пее. Се претвора во звучен пејзаж и ги довикува сите звучни повелби за љубовта, за радоста,...

Љубовта што извира од креативноста и од дружбата со децата...

Кога сѐ правите со срце, тогаш пишувањето за деца се претвора во лет низ учењето, училиштето, сонцето, небото, прегратките, низ учењето на љубовта наизуст,...