Ознака: долг живот

Жителите на италијанското село Лимоне сул Гарда имаат „еликсир“ на здрав...

Научниците четири децении испитуваат на што се должи долговечноста Италијанското село Лимоне сул Гарда е единствено по многу работи, но и бидејќи неговите жители носат...

Совети како вашето куче да има здрав и долг живот

Животни Покрај редовната активност, прошетките и квалитетната исхрана, која како кај луѓето така и кај животните е клучна за нивното здравје, ова се уште неколку...

Откривањето на генот на долговечноста ќе овозможи менаџирање со староста?

Ретка варијанта на ген, забележана кај луѓе кои доживеале 100 или повеќе години ги успорува основните процеси на стареење, велат авторите на новата студија...