Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25785)

Среќни Финци и несреќни Македонци

Дали и колку сме среќни? Како тригодишен просек (2020 - 2022), рангирани сме на 87-то место од 109 опфатени држави и малку сме „посреќни“...

Не е „семејна драма“, фемицид е!

Во трката за поголема читаност целосно се занемарува суштината на случаите на родово базирано насилство и гласот на жртвата се става во втор план,...