Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25731)

Дали Европа се деиндустријализира?

Вистинскиот проблем со кој се соочува европското производство не е заканата од затворање на фабриките. Во споредба со САД и со Кина, Европа всушност...

Закон за намалување на инфлацијата во Европа по терк на...

Иако некои европски политичари се амбивалентни кон донесеното законодавство за заштита од климатските промени (ИРА) на американските демократи, американскиот насочен владино центриран план за...

Многу луѓе несвесно прават грешки при чистењето на мијалникот

Домување Мијалникот бара редовно чистење и одржување. Меѓутоа, многу домаќинки несвесно ги прават следните грешки при чистењето, а не би требало. Само го бришете со влажна...

Дали треба да вежбате ако имате нарушување на сонот?

Вежбањето е пожелна активност доколку сакате да го зачувате вашето здравје, меѓутоа луѓето често се лишени од сон и затоа се премногу уморни за...

Се намалува бројот на ѕвезди што можеме да ги видиме со...

Бројот на ѕвезди што може да се видат драстично се намали во последните десет години. Причина за тоа е она што на англиски се...

Пет работи што натпросечно интелигентните лица ги прават поинаку

Лицата за кои велат дека се најпаметни се разликуваат од другите токму по начинот на кој ги решаваат проблемите. Можете да ги препознаете и...

Инвазија на унгарските граѓани

Хрватска, еден месец по воведувањето на еврото Хрватските граѓани деновиве сведочат за наплив на посети на унгарски граѓани во Хрватска, особено на жители што живеат...

Продуктивноста останува наша Ахилова петица

Кога расте продуктивноста, расте и потенцијалната добивка, односно платите, корпоративниот профит и животниот стандард. Способноста на една земја да им го подобри животниот стандард...

Војна во воздухот, но триумфот е на копното

Поминаа 11 месеци откако започна воената операција во Украина, најинтензивниот и најобемен конфликт во последните децении. И како и во секоја ваква ситуација, голем...

Десет илјади евра за шверцерска „ВИП-тура“ од Турција до Србија

Во големата акција што ја реализира Европол на удар се најдоа организирани криминални групи вклучени во бизнис со шверцување мигранти што „оперирале“ на балканската...