Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25662)

Среќен бамбус за просперитет во вашиот дом

Домување Се верува дека растението среќен бамбус или сракаена сандериана привлекува среќа, пари и просперитет во домот, а доколку го ставите на вистинското место во...

Патниците во авионите немаат исти појаси како пилотите и стјуардесите

Дали некогаш сте се запрашале зошто патниците во авионите добиваат појаси само околу половината, додека пилотите и стјуардесите добиваат повеќе појаси? Пилотите имаат појаси...

Најбогатите луѓе во светот губат милијарди долари

Нестабилноста на пазарот ги чинеше најбогатите луѓе во светот милијарди долари во 2022 година, а технолошките моќници го презедоа најголемиот товар. Пред само една...

Mеста во домот каде што содата бикарбона може да биде најефикасна

Дури и нашите баби, на кои често им била единствената корисна алатка за многу работи, не зборуваа толку за придобивките од содата бикарбона, која...

Шверцерските групи како туристички агенции

Криминални поведенија на маката на мигрантите Балканските медиуми ги синтетизираат вестите што доаѓаат од повеќе извори, а во суштина зборуваат за една иста тема –...

Потпишан договор со кој Македонија преку Бугарија ќе добива 500.000 кубни...

Додека траат преговорите за новата бугарска влада Додека во Софија интензивно се одвиваат средбите и преговорите околу составот на новата бугарска влада, вчера беше потпишан...

Општа возбуденост, но и длабока загриженост за неможноста за формирање влада

Застојот во политичкиот живот на Бугарија поради неможноста да се избере нова влада веќе прима загрижувачки размери Бугарија Портпаролот на бугарската техничка влада, Антон Кутев, сигнификантно...

Повлечете вистински потези и отворете перспективи

Вие сте надеж за стотина илјади фирми на Балканот и вашата одговорност е на највисоко можно ниво. Многупати досега направивте преседани на штета на...

Каква вредност има славењето на стравот и злото?!

Дали Халовин, или Ноќта на вештерките, е само уште еден празник што ни е наметнат и слепо го прифаќаме иако нема никаква врска со...

Американската економија порасна во третиот квартал

САД Американската економија порасна во третиот квартал, закрепнувајќи од падот во првата половина од годината, но има знаци дека приватната потрошувачка, која ја движи американската...