Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25599)

Пет изненадувачки валкани места во вашиот дом

Домување Деловите од просториите што ги запоставуваме при чистењето на крајот стануваат почва за бактерии и габи, а следниот пат кога темелно ќе го исчистите...

Пет невладини организации ќе лансираат заеднички сателит

Пет невладини научни организации од Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Македонија и од Србија, кои се занимаваат со роботика, технологија, истражување во вселената...

Белград и Приштина ги билдаат своите очекувања пред Брисел

Обидот за продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина беше искористен од косовските политички ривали за нова конфронтација со косовскиот премиер Албин Курти ЕУ предупредува...

Саемот на виното „Отворен Балкан“ можност за презентација на најдобрите...

Саемот на виното „Отворен Балкан“ (ОБ), од 1 до 4 септември, во Белград, кој го организираат владите на Србија, Македонија и на Албанија е...

Народната банка објави поимник за финансиска едукација

Финансиската едукација е една од стратегиските цели на Народната банка. Населението што има познавања од областа на финансиите ги знае предностите од користењето различни...

Ефикасно спречување на даночната евазија е основниот чекор во даночните...

Состојбите и податоците за досегашната наплата на даноците (на имот), ставени во контекст на актуализацијата на даночните реформи, кои очигледно повторно ќе бидат на...

Проблематични препораки на историската комисија

Македонското министерство за надворешни работи ги објави препораките на заедничката мешана историско-образовна комисија меѓу Македонија и Бугарија и, во согласност со препораките, цар Самуил,...

Фракционерски борби за контрола на економските ресурси на Авганистан

Соседите на Авганистан и странските сили не се заинтересирани за поттикнување поширока граѓанска војна со вооружување на силите на отпорот. Тие повеќе сакаат Владата...

Уапсен Милорад Жугиќ, член на бандата „Пинк Пантер“, поради разбојништва во...

Регионални актуелности од областа на криминалитетот Милорад Жугиќ, наводен соработник на водачот на Кавачкиот клан, Радој Звицер, и член на бандата „Пинк Пантер“, е уапсен...

Терористички акт врз македонскиот јазик во срцето на главниот град

Остри реакции во јавноста предизвика неодамнешното провокативно однесување на присутните на настанот, кога обраќањето на водителката на македонски јазик беше проследено со громогласни свирежи,...