Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25573)

Дали Собранието ќе се самонегира и самопоништи

Напишаното во понудената преговарачка рамка или таканаречен француски предлог е дијаметрално различно и во крајна спротивност со претходно консензуално донесените заклучоци на Собранието преточени...

Република Македонија во ЕУ според францускиот предлог?

Македонски политичари, послушајте го народот, сигурно толку народ подобро знае од неколку политичари, кои во моментот некако се нашле на конкретна позиција. Поуката во...

Инфлацијата како политичка тактика со неславен крај

Стратегијата што е стара половина век и е предводена од корпорациите, Волстрит, владите и централните банки, сега полека пропаѓа. Како резултат на тоа, западните...

Сè што е спечалено е предмет на инфлација

Би било добро политичарите во западниот индустријализиран свет да запомнат дека периодите на висока инфлација историски доведоа до многу поголеми проблеми. Со тоа што...