Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25492)

Вистинските вредности се градат од најмала возраст

Популарната култура треба да биде дел од едукативниот процес, бидејќи децата треба токму во училиштето да научат да направат разлика меѓу вистинските и квазивредностите...

Збогување со Марјановиќ, нашата ѕвезда во мракот

Колумната ја бев напишала (за попишаните/отпишаните), кога стигна веста дека нѐ напуштил мојот најсакан професор, Ѓорѓи Марјановиќ. Ја турнав настрана, бидејќи императив е да...

Република Северна Македонија ќе престане да постои

Република Северна Македонија не може да постои како демократска заедница на слободни граѓани. Република Северна Македонија не може да се состави себеси во една...