Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25430)

Малку по малку, Македонците ќе изгубат сѐ!

Новиот бугарски премиер Кирил Петков, за кого верувам дека е искрен во своите намери, нема да може да го отстрани ветото. Не случајно еден...

Конфликти на кои треба да им се посвети внимание во 2022...

Во годишното истражување за превентивни приоритети на „Каунсил он форин рилејшнс“ (ЦФР), американските експерти за надворешна политика даваат процена за веројатноста и влијанието на...

Да не дозволиме кризата да остане неискористена

Часовникот во 2022 година отчукува за амбициозни реформи, кои на глобалната заедница ќе ѝ овозможат да се позанимава со климатската криза и подготвеноста за...

Нивици е нивниот Олимп

Да почнам со небитното. Нордистанците ја спукаа. Започна битка со прогласи. Така е тоа со младите нации. Се судрија околу прашањето од каде потекнува...

За Прогласот и за повторното обединување на македонските интелектуалци

Зошто го ставив мојот потпис под Прогласот на македонските интелектуалци „Македонизмот е легитимна еманципаторска идеја. Чуму ѝ е на Европа една размакедончена Македонија“? Затоа...