Ознака: БЕЗБЕДЕН

Сајбер-хигиената треба да има идентичен третман како личната

Хакирањето стана услуга, велат познавачите. Според нив, на сето тоа се додава и употребата на вештачката интелигенција (ВИ) за целите на создавањето хакерски напади....

Земјата е надвор од просторот безбеден за човештвото

Системите за одржување на животот на Земјата се толку оштетени што планетата е надвор од безбедниот оперативен простор за човештвото, предупредуваат научниците Земјата е надвор...

„Безбеден град“

Кога сме кај анализи за „безбеден град“ и намалување на криминалот, дали може МВР да објави колку има запленето не марихуана, туку хероин и кокаин,...

Со возачката дозвола не се добива и атрибутот „сигурен и безбеден...

(НЕ)ИСКУСТВОТО НА ВОЗАЧИТЕ ПОЧЕТНИЦИ КАКО ПОВОД Возачите се најмногубројната категорија учесници во сообраќајот и логично е, како таква, најголемиот број прекршоци да се реализираат токму...

Нефункционирањето на само еден семафор е влез во сообраќаен хорор

Нема поголем проблем во сообраќајот од оној кога не работат семафорите на една крстосница. Неработењето предизвикува сообраќаен хаос, нервоза кај возачите, невиден метеж, свирежи...