Ознака: архитектонски структури

Откриените архитектонски структури на Влахо – уникатна појава во македонскиот неолит

Во тек се истражувањата на археолошкиот локалитет Влахо кај Живојно (Пелагонија), кои даваат одлични резултати за едни од првите земјоделски заедници во Европа. Мултидисциплинарните...