Ознака: Антолог

Книгата „Девојката смрт“ наградена од ЕУ излезе на македонски

Издавачката куќа „Антолог“ ја објави книгата „Девојката смрт“ од Луцие Фаулерова, која ја доби Наградата за литература на Европската Унија за 2021 година. Додека се...

„Антолог“ со агенда за одговорно однесување кон природата

Со објавувањето на книгата „Големата фабрика за зборови“, издавачката куќа „Антолог“ започнува нова агенда за одговорно однесување кон природата. Проектот предвидува програма наречена „Се...

Објавена „Пирамидите на денот“ од Литванката Даина Ополскаите

Издавачката куќа „Антолог“, во рамките на проектот „Храбри нови зборови, прекрасни нови светови“, ја објави книгата „Пирамидите на денот“ од литванската авторка Даина Ополскаите....