Ознака: Адмир Косоврасти

Телефоните се мирна глава за родителите, но со нив милијардите мозочни...

ВЛИЈАНИЕТО НА ЕКРАНИТЕ ВО РАЗВОЈОТ НА ДЕЦАТА ОД ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ Честото користење на паметен телефон, таблет или компјутер ја зголемува социјалната изолација, одзема време за...

Малку ли ни беа пандемијата и кризата, па сега и лажните...

Лажните дојави за бомби, кои во последниов период ги празнат училниците, трговските центри и останати објекти и институции низ земјава се повеќе го реметет...

Неколку грешки на преамбициозните родители: Нема замена за гушкањето и заедничките...

Поминувањето квалитетно време со сопственото дете е поважно од која било воннаставна активност. Ништо не може да ги замени искрена насмевка, гушкањето, топлиот збор...

Дали децата ни се толку небитни, прашува психологот Косоврасти

Дали децата ни се толку небитни, какви ли генерации ќе продуцираме, за сето ова одговорни сме ние сега, а не овие деца кога ќе...