Ознака: читатели

Нашите читатели се нашата инспирација и творечки дух на содржините...

Насловната страница на празничниот број на весникот „Нова Македонија“ предизвика голем број позитивни реакции меѓу читателите, кои во овие бурни времиња и премрежиња со...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

Галина Димитрова: Од децата ли да почнеме да кратиме? Децата и нивното образование се наш прв приоритет. Двомесечен зимски распуст или онлајн настава за училиштата да...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

Марјан Јаневски - коментари на текстот: Бугарско знаме на споменикот на Гоце Делчев во Скопје во новата провокација на бугарски активисти - Денешнава стварност многу...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

Стојне Тодоровска - коментар на текстот „Како граѓаните да заштедат и да се соочат со високите цени на производите и услугите?“ - Така е. Од леб...

„Скопје за почетници, добро упатени и понављачи“ – подарок за...

„Нова Македонија“ ви го подарува стрип-изданието „Скопје за почетници, добро упатени и понављачи“ во овој празничен новогодишен број на весникот. Станува збор за стрип...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

Суреја Ајташ го чува македонскиот јазик во Кападокија Томче Мицковски: СУРЕЈА! БРАВО ШТО НЕ СЕ ГИ ЗАБОРАВИЛА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПОТЕКЛОТО, КОЈА СИ И ШТО...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

И надлежните оглувеа на високите децибели од црквите и џамиите Биба Јованчева: Јас кога пријавував во полиција, добив одговор дека децибелите се мерат зад затворени...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

За пожарот во ОХИС ќе одговара кавадарчанец што заварувал ограда во кругот на фабриката Тони Никушевски: Никаде во светот, цивилизираниот, вината не може да биде...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

Околу 28 отсто од Европејците не можат да си дозволат одмор Мирче Стојановски: 75 отсто од Македонците не можат да си дозволат седум пати во...

Битолската библиотека ги награди најверните читатели

Битолчани и во овие услови на пандемија дел од своето слободно време го искористија дружејќи се со книгите од библиотеката. Иако минатата година неколку...