Ознака: услуги

Големи приходи за скромни услуги

Јавното претпријатие за државни патишта деновиве, на предновогодишната прес-конференција, се пофали дека годината, која наскоро и календарски ќе стане минато, ја заврши со рекордно...

Осум поштенски оператори отпаднаа од пазарната трка поради кризата

Осум лиценцирани даватели на поштенски услуги престанале да работат на поштенскиот пазар од почетокот на годинава, а прогнозите на регулаторот се дека на почетокот...

АДКОМ бара помош од Владата, во спротивно ќе ги покачи цените...

Здружението на даватели на комунални услуги (АДКОМ), кое обединува 90 јавни комунални претпријатија даватели на комунални услуги на територијата на целата држава, апелира Владата...

Загарантиран „македонски екстра квалитет“ и „традиционален македонски квалитет“

Во Стопанската комора на Македонија претставени сертификатни марки за посебен идентитет за македонските производи и услуги Во една национална економија, во градењето на нејзините економски...

Нема погрешен шалтер, но сепак има шетање од еден до друг

Државната администрација и административните услуги за граѓаните како повод Паролата „нема погрешен шалтер“ во практиката многу често не важи, бидејќи има примери кога граѓаните се...

Приоритет на државата се услугите за граѓаните

ИМА ЛИ „ИНСТИТУЦИОНАЛНА АМНЕЗИЈА“ ОКОЛУ НАБАВКИТЕ НА ПАСОШИ, ТАБЛИЧКИ, СВИДЕТЕЛСТВА... Државата треба да се води како фамилија. Однапред се утврдуваат приоритетите, а денес со дигитализацијата...

„Побарај пријател“ редовна практика во здравствените услуги

Половината од Хрватите го оправдувале фаќањето врски со долгите листи за чекање за некоја здравствена услуга, но зад злоупотребата на системот стои образецот на...

Од април граѓаните од дома ќе може да аплицираат за услугите...

Една година по потпишувањето на меморандумот за соработка со „Мастеркард“, денеска се одржа работна средба на којашто беше презентирано решението за дигитална идентификација на...

Граѓани не можеле да добијат стоматолошка услуга

Граѓани со забоболки и отоци не можат да направат интервенција на забите бидејќи се затворени приватните стоматолошки ординации каде се лекувале. Дел од нив,...

Доставата на пратки од странство закочена, растат домашните онлајн-нарачки

Со препораките на надлежните институции да се остане дома и да се извршуваат сите неопходни нарачки или плаќања по електронски пат, се зголеми обемот...