Ознака: Управен суд

До Управниот суд стигнала тужба од Вреди, тужби има и ДУИ...

До Управниот суд до денеска до 11 часот е пристигната една тужба против одлуката на Државната изборна комисија од коалицијата Вреди за парламентарните избори....

Досега не е пристигната ниту една жалба по одлуките на ДИК,...

Претседателот на Управен суд Бурим Сејдини за МИА информира дека досега не пристигнала ниту една жалба по одлуките на Државната изборна комисија (ДИК), за...

Коалицијата „Вреди“ пред Управен суд ќе обжали сомневање за изборни нерегуларности

Претставници од правниот тим на коалицијата „Вреди“ во Тетово одржаа прес-конференција и информираат дека ќе поведат постапка пред Управен суд за нерегуларности во изборната...

АСЈО со тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК за...

Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО) поднесе тужба до Управниот суд, откако во петокот Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) расправаше по...

Петрова: Оспорени преку 3.000 акти за вработување во јавниот сектор, донесени...

Вишиот управен суд донесе две пресуди со кои се оспорени преку 3.000 акти за вработување и унапредување, како и за издадени согласности за вработување...

Управен суд пресуди во полза на Академија зa судии и јавни...

Управниот суд ја уважил тужбата од Академија зa судии и јавни обвинители „Павел Шатев” против одлуката на Државната комисија за спречување на корупција донесена...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот...

Управен суд го поништи разрешувањето на Дамева од претседателската функција во...

Решението на Судскиот совет со кое поранешната претседателка на советот, Весна Дамева, беше разрешена од претседателската функција е поништено, потврдија од Управниот суд за...

Сејдини: Најодговорно тврдам дека во Управниот суд немало, нема и нема...

Во Управниот суд немало, нема и нема да има рачна распределба на судски предмети додека јас раководам, односно распределбата била и ќе биде единствено...

Менкиноски: Војната ќе биде добиена со поништување на сите договори што...

Поништувањето на Преспанскиот договор и на Договорот за добрососедство со Бугарија се крајна цел што ја истакна адвокатот Тони Менкиноски во правната борба со...