Ознака: Управен суд

Управниот суд ја одби како неоснована тужбата на Европскиот фронт за...

Управниот суд на синоќа одржана јавна расправа ја одби како несонована тужбата поднесена од Коалицијата Европски фронт на Парламентарните избори 2024, против решението на...

Управниот суд оформи предмет за тужбата од Европскиот фронт на решението...

Управниот суд соопшти дека е оформен предмет за тужбата што синоќа ја поднесе Коалицијата „Европски фронт“ на решението на Државната изборна комисија (ДИК) за...

Управен суд ги одби како неосновани сите седум тужби од Европски...

Управниот суд синоќа ги одби како неосновани сите седум тужби од коалицијата Европски фронт против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за прегласување на...

Сејдини ги отфрла тврдењата дека врши притисок врз судиите кои одлучуваат за...

Претседателот на Управниот суд, Бурим Сејдини, вечерва на прес-конференција демантира дека вршел притисок врз судиите во судечките совет кои одлучуваат за тужбите на коалицијата...

Одбиена тужбата на Европски фронт за избирачкото место 1470 во Долнени

Управниот суд денеска ја одби како неоснована тужбата од коалицијата Европски фронт на решението на Државната изборна комисија (ДИК) за прифаќање на приговорот од...

Управен суд расправаше по тужбата на решението за прегласувње во ИМ...

Управниот суд на јавна седница денеска расправаше по тужбата од Коалицијата „Европски фронт“ на решението на Државната изборна комисија (ДИК) за прифаќање на приговорот...

Седум јавни седници на Управниот суд денеска за тужбите на Европскиот...

Во Управниот суд за денеска се закажани седум јавни седници на кои треба да се разгледаат тужбите поднесени од коалицијата „Европски фронт“ предводен од...

Се разговата за нова влада, Управен ќе одлучува по одлуките на...

Работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Вреди за коалицирање во новата влада вчера ја одржаа првата средба, а според лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски...

Коалицијата Европски фронт поднесе седум тужби против решенија на ДИК на...

Управниот суд иформира дека по поднесени седум тужби од коалицијата Европски фронт на Парламентарните избори 2024 година против решенија на Државната изборна комисија (ДИК)...

Вреди ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за ИМ 0511

Коалицијата Вреди на почетокот на јавната седница пред Управниот суд ја повлече тужбата по одлуката на ДИК за одбивање на нивниот приговор за избирачко...