Ознака: уницеф

На секои 10 минути едно дете е убиено или повредено во...

Детскиот фонд на ОН (УНИЦЕФ) предупреди дека на секои 10 минути во Газа се убива или ранува по едно палестинско дете - соопшти Министерството...

Отворено писмо од претставничката на УНИЦЕФ Патриција ДиЏовани до сите политички...

Во пресрет на изборите, сите политички партии имаат можност да ги стават децата, младите и семејствата во центарот на своите изборни програми и да...

Детските бракови и натаму проблем за девојчињата во Македонија

Претставничката на УНИЦЕФ, Патриција ДиЏовани на Меѓународниот ден на жената, повикува на поголема акција за да се стави крај на детските бракови. Како што се...

Учениците покажуваат слаби резултати по математика и читање, УНИЦЕФ апелира образованието...

На Меѓународниот ден на образованието, претставничката на УНИЦЕФ, Патриција ди Џовани, истакнува дополнителни докази за потребата од натпартиски заложби за реформи на образованието во...

УНИЦЕФ препорачува: Известувајте што е можно помалку за сторителите на масовни...

Начинот на кој медиумите известуваат за масовно насилство, семејно насилство и самоубиства може да влијае на другите луѓе и се препорачува што помалку да...

Семејствата со три и повеќе деца и оние со ниски примања...

Кризата со храна и енергија предизвикана од конфликтот во Украина предизвика натамошни последици за социјалната кохезија, економскиот развој и фискалниот простор во Северна Македонија....

Седум милиони деца во Украина загрозени поради уништувањето на енергетскиот сектор

Руските напади врз енергетската инфраструктура на Украина носат зголемени ризици за „речиси сите деца во Украина, односно седум милиони деца“ во време кога зимските...

УНИЦЕФ: Речиси 100 деца загинаа во април во Украина

УНИЦЕФ потврди дека само во април биле убиени речиси 100 деца во Украина. Сепак, вистинските бројки може да бидат значително повисоки, изјави висок претставник...

УНИЦЕФ алармира за последиците од продолжениот прекин на наставата

УНИЦЕФ е сериозно загрижен поради продолжениот прекин на наставата и повикува да се преземат мерки со кои ќе се овозможи децата од основното и...

Ди Џовани: Работиме редовната вакцинација да биде како и пред ковид-19

Ситуацијата не е како што беше во јануари, но никој не знае и не може да предвиди како ќе се одвива понатаму состојбата со...