Ознака: уметничка

„Астерфест“ уште еднаш ја докажа својата уметничка вредност

Од 5 до 9 август, во Струмица се случи еден чудесен настан. Под мотото „Светлините на Астерот“ блеснаа филмовите на реномираните европски и светски...

Стриптизот се третира како уметничка дисциплина

Интересни факти за Норвешка Норвешка е многу богата со нафта. Од таа причина, има државен фонд од една милијарда долари, создаден од продажба на нафта,...

Најголемата уметничка аукција за жртвите од ковид-19

Најголемата уметничка лицитација во светот е објавена преку интернет, за да собере финансиски средства за помош за оние што се најмногу погодени од пандемијата...