Ознака: Туристите

Земји во кои туристите јадат најлоша храна

Има дестинации до кои туристите патуваат за да уживаат во храната, во мирисот и вкусот на локалните специјалитети. Тоа, секако, се земјите од регионот,...

Во Венеција со апликација ќе се следат туристите

Венеција ќе воведе употреба на камери за надзор и мобилна апликација за собирање податоци за тоа колку туристи пристигнуваат во градот, а ќе бидат...

Колебливоста кај туристите сѐ уште е присутна

Туроператорите укажуваат дека многу од Македонците традиционално одлучуваат да летуваат во соседна Грција, но исто така посочуваат дека голем интерес и раст на резервациите...

Туристите ќе се вратат на старите патеки во 2023 година

Со тоа што лани беше забележана најлошата година во историјата на туризмот, сега на почетокот од 2021 година постои мал оптимизам во туристичката индустрија....

Повик за враќање на туристите

Србија Српскиот кризен штаб за борба против коронавирусот донесе одлука сите граѓани на Србија што престојуваат во Црна Гора, Хрватска и во Босна и Херцеговина...

Туристите „побегнаа“ во Албанија

ЦРНА ГОРА Странските гости што планираа да летуваат во Црна Гора се пренасочуваат кон конкурентските дестинации во регионот. Поради строгите мерки за влез во Црна...