Ознака: триптих

Констракта на „Егзит“ со светска премиера на „Триптих“

Најбараното музичко име на Балканот, Ана Ѓуриќ алијас Констракта, која ќе ја претставува Србија на годинашниот „Евросонг“, ќе ја круниса годишната програма на фестивалот...

Триптих за разнебитување на македонскиот народ

Реакција ПОВОД: Написот „’Триптих за македонскиот идентитет‘ - доказ за самочувство на Македонците“, објавен во „Нова Македонија“ на 29.2.2020 година. Пред мене е книгата на проф....

Мрачната уметност на Бејкон ја открива кршливоста на животот

Денес, кога војната веќе не е секојдневие во Европа и поминаа 75 години од раѓањето на неговото ремек-дело, триптихот „Распнување“ (1944), сѐ уште постои...