Ознака: Трајан Ангелоски

Потребна е ефикасна енергетска транзиција за спас од банкрот и од...

Во наредната година треба да се сконцентрираме на рационализација и реформи во јавниот сектор, енергетскиот сектор, економијата и окружувањето за водење на бизнис за...

Ангелоски: „Отворен Балкан“ треба да креира поповолно деловно окружување

Иницијативата „Отворен Балкан“ треба да креира поповолно деловно окружување во регионот, услови и оперативни мерки кои ќе ја поттикнат и поддржат економската соработка меѓу...

Ангелоски: Бизнисите да реагираат претприемачки, институциите да обезбедат поддршка

Ситуацијата во која се наоѓаат бизнисите е исклучително тешка и неизвесна, економските оператори немаат резерви со кои би можеле да ја одржуваат нарушената ликвидност,...

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на...

Трајан Ангелоски е избран за нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија. Собранието на Сојузот го потврди изборот на денешната седница. Ангелоски...