Ознака: тошиба

Tошиба повеќе нема да произведува компјутери и лаптопи

Јапонскиот технолошки гигант „Тошиба“ го продаде последниот удел во својата филијала за производство на лаптопи и компјутери „Динабук“, што значи дека веќе нема да...

Шарп ќе го обновува компјутерскиот оддел на Тошиба

Јапонската компанија Шарп најави дека ќе го купи веќе замреното одделение за производство на персонални компјутери на Тошиба за 36 милиони долари. Тошиба се повлече...