Ознака: технологија за препознавање

Кина ги препознава и маскираните

Компанијата „Ханванг“ вели дека нејзината технологија достигна до 95 отсто точност во идентификувањето на лицата што носат маски, пишува „Арстехника“. Кинеската компанија „Ханванг“ која...