Ознака: технологијата

Кирилицата во светот на технологијата

Доколку се осврнеме на кирилицата воопшто, во определен период таа како да ја изгуби својата привлечност, па во имиња, називи, фирми се користеше исклучиво...

Леталата на иднината се на водороден погон

Во Велика Британија неодамна првпат беше изведен лет на револуционерен авион со погон на водород. Експертите во авиоиндустријата посочуваат дека водородот е добро решение...

Што ќе ни донесе технологијата во наредните пет години?

Истражувачкото одделение на „Ај-би-ем“ еднаш годишно објавува публикација „5 во 5“, во која ги прикажува своите предвидувања за тоа како новите технологии ќе ни...

Осаменост во изолација – може ли технологијата да помогне

Голем број луѓе низ светот се присилени на осаменост поради пандемијата на коронавирусот. Меѓутоа, физичкото дистанцирање целосно е во спротивност со нашите аспирации за...