Ознака: Теферич

40 тони отпад исчистени од депониите кај Теферич

Исчистени се трите големи диви депонии кај Теферич. Градоначалникот Ѓорѓиевски изврши увид во работата на сезонските работници ангажирани од општина Кисела Вода и службите на...

На патот кон Теферич засадени 700 багреми

Општината Кисела Вода со засадување 700 багреми реализира голема акција за пошумување на земјиштето покрај патот што води кон населеното место Теферич. Според планот...

Патот кој води кон Теферич 30 дена ќе биде затворен за...

Општина Кисела Вода информира дека во следните 30 дена заради санација, патот кој води кон населеното место Теферич ќе биде затворен за сообраќај. Локалната самоуправа...

Заканата од качачките банди фрли нова светлина на етничкиот соживот

Идентификувани безобѕирните разбојници во Струшко Локалните жители недвосмислено сакаа да ги истакнат заложбите и храброста на неколку припадници на приватната агенција за обезбедување „Питон“, кои...