Ознака: терор

Напаѓач со лак и стрела изврши терор во Норвешка

Триесет и седумгодишен Данец, осомничен за убиство на пет луѓе во Норвешка, е лицето што е уапсено од страна на полицијата вчера, откако тој...

Калифатот како октопод со многу отровни пипала

Ново лице на теророт во Авганистан Меѓу боиштата на Авганистан на површина се појави поопасна милитантна групација, која најави дека ќе формира нов калифат во...

Бучавата – терор од соседството во нашите домови

Од бучава што доаѓа од нашите соседи страдаме и ние, но нема некаква подетална анализа, тврдат од Регулаторната комисија за домување, каде што и...

Што ако?

Гога победи во вториот круг. Добивме жена претседател. Октроираната власт доживеа колапс. Секако дека го погазија дадениот збор. Алчни, неспособни и деструктивни одбиваат да...

Под окупација

Како што вообичаено бидува при почетокот на секоја окупација, на окупираниот терен реалноста е хаотична. Сеењето страв, терор и манипулации прави луѓето да се...

Делумно слободни, со повремен терор врз умот

Иако во текот на минатата година остварила мало подобрување во оваа област, Македонија и натаму се наоѓа во категоријата „делумно слободни“ држави. И така...